Hribovcem prvi letošnji Tour

TOUR Napisal  Klemen Poljanšek Ponedeljek, 27 April 2015 17:47 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Prvi letošnji TOUR pod okriljem ZDPS je minuli konec tedna gostila Vila Ana. Domačini in vsi privrženci temu športu so z obiskanostjo turnirja lahko več kot zadovoljni, saj se je prijavilo kar 37 dvojic. Gostitelji tudi tokrat niso razočarali z organizacijo , pohvaliti pa gre tudi prenovljeno tekmovalno komisijo, ki je pod streho pospravila svoj prvi TOUR. 

Drago Vorih je kot predstavnik Vile Ane tokrat s pozdravnim govorom otvoril tekmovanje. Po njegovih uvodnih besedah smo se nato z minuto molka spomnili na prejšnji teden preminulega dolgoletnega petankarja, člana ŠD Janče, Mirana Spruka. Miran počivaj v miru!

Sledila je razlaga tekmovalnega sistema v izvedbi Skrbinek Jožeta, nato pa je sodnik s piskom oznanil začetek tekmovanja. V petih krogih t.i. švicarja po sistemu Bucholz je bilo kar nekaj zanimivih tekem in presenetljivih koncev, ki pa so tako še dodatno povečali zanimivost poteka tekmovanja. 

Po »švicarju« se je v nadaljnje tekmovanje (knock-out) uvrstilo 16 najboljših ekip. Igre so se vrstile ena za drugo in vedno več ekip je odpadalo v boju za najvišja mesta in medalje. Polfinale in finale sta se zaradi teme nato preselila pod reflektorje na centralna igrišča BŠK Polje.

Kot je bilo pričakovati so se med najboljše 4 uvrstile  ekipe, ki so do tedaj pokazale največ. V polfinalu sta se boljše od nasprotnikov odrezali dvojki Košič-Kreštič in Oprešnik-Mihič. Slednja sta nato v dramatičnem zaključku z rezultatom 13:12 premagala nasprotnika in povsem zasluženo zmagala.

KONČNI VRSTNI RED

1. mesto: HRIBOVTZI2 (Oprešnik Valter Gregor, Mihič Rok, Sever Grega)

2. mesto: FIRMA KRSTIĆ (Košič Srečko, Kreštič Emsud)

3. mesto: M&M (Dovžan Matevž, Brajer Marko)

3. mesto: SLOANA (Rode Franci ml., Krajnc Franc, Skrbinek Jože)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zdpssi02/public_html/templates/ot_vozzmag/html/com_k2/templates/default/item.php on line 277
Prebrano 1968 krat Nazadnje urejano na Četrtek, 30 April 2015 17:55