Dolenjci stopili korak naprej

Ostalo Napisal  Petek, 24 Marec 2017 10:42 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Zveza društev petanke Slovenije se je odzvala na pobudo predsednika Društva upokojencev Mali Slatnik, Francija Dragana, in v Novem mestu organizirala osnovni tečaj za sodnike. Tečaj je pripravila in vodila storkovna komisija SK ZDPS, v sestavi: Marjana Živič, Klemen Poljanšek in Simon Bračič.

Odziv in interes kandidatov z Dolenjske nas je pozitivno presenetil in navdušil, saj se je tečaja udeležilo kar 12 članov različnih upokojenskih društev Dolenjske. Uvodoma je prisotne nagovoril predsednik Zveze, Dušan Gorše. Teoretični del je potekal v prostorih avtošole Alfa – B v centru Novega mesta, praktični del pa smo izvedli na improviziranih igriščih za stavbo. Kandidatom smo predstavili mednarodna pravila igre in osnove sodniškega dela. Vsi kandidati so aktivno sodelovali v konstruktivni debati.

Po koncu tečaja so vsi kandidati prejeli potrdilo, da so seznanjeni z osnovnimi pravili petanke, kar jim omogoča, da sodijo v igrah petanke v okviru upokojenskih iger ali na družabnih turnirjih.

Dolenjci so bili s profesionalno izvedbo tečaja zelo zadovoljni, kar je poudaril tudi predsednik DU Mali Slatnik.

V imenu Zveze sodniška komisija izreka pohvalo društvom upokojencev Dolenjske za angažiranost in  pozitivni pristop ter vedoželjnost, ki so lahko za zgled tudi ostalim društvom ZDPS.

Zapisal:

Simon Bračič

Prebrano 859 krat Nazadnje urejano na Četrtek, 20 April 2017 13:01