Risarsko tekmovanje za mlade

Ostalo Napisal  Sreda, 22 Marec 2017 15:09 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Spoštovani člani ZDPS,

Svetovna konfederacija športnih iger s kroglami (CSBM) je organizirala tekmovanje v risanju za mlade na temo »Krogle in Olimpijske igre 2024«.

Mladi so lahko tekmovali v dveh kategorijah razdeljeni po starosti in sicer do 10 let in od 10 do 14 let. Zveza je nalogo zaupala novo ustanovljeni komisiji za mlade pri ZDPS. Izbor slik je bil izveden po zahtevah CSBM, zato so žirijo v Sloveniji sestavljali tudi učitelji in psiholog. Izmed vse risb je žirija izbrala dve sliki v vsaki kategoriji. Slike z zahtevanimi podatki so bile poslane na sedež Lunacom-a v Francijo.

Mednarodna žirija v sestavi treh članov CSBM, enega profesionalnega predstavnika Lunacom, dveh učiteljev in enega psihologa, bo pregledala vse prispele slike 28. marca 2017. Avtorji prvih treh izbranih slik bodo povabljeni na večji mednarodni športni dogodek ter na OI 2024, v kolikor bodo igre s kroglami vključene v program za leto 2024.

Našim mladim ustvarjalcem želimo vse najboljše v risarskem tekmovanju »Krogle in Olimpijske igre 2024«, kakor tudi na tekmovalnih igriščih.      

 

Dušan Gorše

 

predsednik ZDPS 

Prebrano 829 krat Nazadnje urejano na Četrtek, 20 April 2017 13:02