''Dobrodošli Dolenjci''

Ostalo Napisal  Erika Sebanc Torek, 21 Junij 2016 16:09 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(5 glasov)

Naša zgodba se je pričela, ko je ZDPS kontaktiral gospod Franci Dragan, ki ga beseda zagnanost še zdaleč ne opiše dovolj. Takoj za tem se je pričelo hitro iskanje najustreznejših rešitev za izvedbo predstavitve petanke v njihovem predelu Slovenije ter možnosti z pričetek petanke tudi pri njih in vsega kar spada poleg.

Zveza se je z veseljem odzvala vabilu in tako se je manjša ''delegacija'' 6 članov v zasedbi: Erika Sebanc, Laura Bračič, Karmen Erdeljc, Simon Bračič, Darc Erdeljc in Matej Kršinar, v soboto, 11.06.2016, s svojimi kroglami prvič odpravila proti Dolenjski.

Že zgodaj zjutraj smo se zbrali v Novem mestu, kjer nas je organizator dogodka in predsednik Društva upokojencev Mali Slatnik g. Dragan Franci, toplo pozdravil in nam v hipu razkazal 3 pripravljena igrišča. Kmalu za tem je tam že veselo stal ZDPS tabor, okoli katerega so se ves dan nabirale ekipe energičnih pohodnikov. Vsak posameznik je pokazal veliko zanimanja za igro, zato balinčki na igriščih niso bili preveč osamljeni. Zaradi aktivnosti na področju balinanja v tem koncu Slovenije se je hitro pokazalo tudi nemalo talentov, ki bi med tekmo mešali štrene marsikateremu od nas.

Dan je hitro minil v znamenju razlaganja petankarskih pravil, delovanja zveze, povezovanja petankarjev ter seveda v znamenju igre petanke, ki je ponovno potrdila, da ima moč združevanja, sprostitve in zdrave tekmovalnosti za vse generacije. Sklenjenih je bilo kar nekaj novih kontaktov, medsebojnih povabil in neformalnih načrtov za prihodnost.

Ob tem vas vse z velikim veseljem obveščamo, da ima Društvo upokojencev Šentjernej petanko kot disciplino že kar nekaj let vključeno na njihovih tradicionalnih letnih igrah. V kolikor bi kdo želel že letos preskusiti dolenjski teren, se lahko udeleži njihovih iger, ki bodo letos 07.07.2016 v Šentjerneju. O podrobnostih vas bo Zveza obvestila naknadno.

Ker pa so Dolenjci znani kot eni izmed najbolj družabnih ljudi, je gospod iz Šentjerneja že potrdil tudi njihovo udeležbo na enem od naših družabnih turnirjev, ki bodo potekali v bližnji prihodnosti. Upamo, da jim bomo tudi mi takrat pripravili tako toplo dobrodošlico, kot smo je bili deležni med njimi.

Za zaključek bi radi še pisno (ustnih pohval v tem tednu ni manjkalo) pohvalili organizacijo sobotnega dogodka, ki je pokazala, da se z malo volje da veliko doseči. Ob tem pa gredo posebne zahvale g. Franciju Draganu, ki nam je obisk omogočil in, ki z enako zagnanostjo deluje tudi naprej, saj je že predviden njihov prvi družabni turnir, ki so ga prijazno uskladili s tekmovalnim koledarjem ZDPS. Tako bo prvi turnir v petanki na Dolenjskem predvidoma 17. septembra v Novem mestu, na katerem naj bi se pomerilo približno 24 trojk. ZDPS se bo pri pripravah na turnir potrudila zagotoviti ustrezno podporo, saj imajo prireditelji željo tudi po ustreznem sodniškem znanju, verjamemo pa, da tudi kandidatov za udeležbo ne bo manjkalo.

Ker poti nikoli ne zmanjka in ker življenje najbolje uporabimo, če ga porabimo za nekaj kar traja dlje kot življenje samo – dobrodošli Dolenjci in veliko športne sreče v petankarskih vodah.

Prebrano 3193 krat Nazadnje urejano na Sreda, 22 Junij 2016 21:18