PETANKARSKA »FEŠTA« PREM 2016

Ostalo Napisal  Dušan Gorše Petek, 29 April 2016 17:37 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Spoštovani petankarji,

v okviru zastavljenega programa dela ZDPS smo si zastavili kar nekaj ciljev med katerimi je med drugimi tudi organizacija tako imenovanih promocijskih turnirjev, ki se naj bi izvedli na novih lokacijah in ne na tekmovalnih igriščih na lokacijah posameznih klubov.

Čeprav je organizacija in izvedba petankarskega turnirja priložnost vsakega kluba oziroma društva, da na ta način pomaga po svojih možnostih promovirati petanko tako v svojem okolju kot tudi širše in pri/ob tem tudi nekaj malega prispevati v svojo blagajno, se za to ni odločilo nobeno društvo oziroma klub. Večina klubov ima možnosti organizirati takšno obliko tekmovanja, kjer je namen predvsem sproščeno druženje med petankarji in tistimi, ki jim je petanka samo rekreativna aktivnost in kvalitetno preživljanje prostega časa ob hrani in pijači ter sproščenemu igranju v okolju, ki nam je več ali manj neznan. Zveza bo podpirala vsa tista društva, ki bodo v bodoče pripravljena organizirati takšna druženja popestrena s petanko.

Pred časom sem si po povabilu ogledal možno lokacijo, kjer bi se lahko izvedlo takšno srečanje petankarjev in bi celodnevna rdeča nit bila pravzaprav petanka. Lokacija se nahaja na starem srednjeveškem, a obnovljenem posestvu »TURN« v Gornji Bitnji, ki se nahaja na relaciji Pivka – Ilirska Bistrica, slab kilometer zračne linije od znanega gradu Prem, kjer je rojstni kraj slovenskega pesnika Dragotina Kette-ja. Grad Prem z okolico se lepo vidi tudi s posestva Turn. Okolica je izredno slikovita in nudi zelo lepe možnosti za krajše sprehode. Tudi morje je pravzaprav kar blizu, saj je »dosegljivo« v pol ure z avtomobilom. Posestvo Turn v svoji neposrednji okolici omogoča izvedbo tekmovanja v petanki, saj so tako dvorišča, dovozne poti in vmesni prostori med objekti neasfaltirani, delno travnati in razgibani. Igrišča seveda ne bodo omejena in se bo igralo na način, kot se je in se še igra petanka za rekreacijo v parkih in drugih odprtih prostorih. Omogočena sta tudi dva prostora za igranje pod streho…za vsak slučaj. V sodelovanju z lastnikom in lokalno turistično pisarno se bo pripravila tudi medijska promocija tega dogodka. Vsa hrana in tudi večina pijače bo lokalnega porekla, jedi pa bodo značilne za to območje Slovenije. Stroški zagotovljene raznovrstne  prehrane in pijače ne bodo presegali že ustaljenega finančnega vložka posameznika na naših družabnih turnirjih. Hrana in pijača bo zagotovljena ves dan. »Tekmovalna fešta petankarjev« bo potekala ves dan po švicarskem sistemu in šele ob koncu dneva in ko bomo imeli še voljo in zbranost, se bo odigrala finalna tekma med prvo in drugo uvrščenima ekipama. V osnovni zamisli bi tekmovalno ekipo sestavljali trije posamezniki. Tudi licence tukaj niso potrebne. Igrajo lahko vsi brez omejitev, tudi tisti posamezniki, ki niso člani Zveze.

»Petankarsko fešto« bo organizirala Zveza ob sodelovanju lokalne skupnosti.  Zveza bo prispevala pokal in priročne nagrade za prvouvrščeno ekipo. Verjamem pa, da se bo »našlo« tudi kaj malega za druge. »Petankarska fešta« se bo organizirala 13. avgusta 2016 s prihodom do 09.00h in pričetkom ob 10.00h.

Da pa se organizira in izvede takšen dogodek, moramo vedeti kdo se je pripravljen »fešte« udeležiti. Zato smo se dogovorili, da je prijava možna do vključno nedelje 31. Julija 2016, kar je dva tedna pred dogodkom. Šele potem bomo izvedbo dogodka v celoti potrdili in predstavili vse ostale informacije v zvezi z njo (točno lokacijo glede prihoda, prehrana, parkiranje vozil, …itd). Prijave bodo možne od naslednjega tedna naprej na spletni strani ZDPS pod »Petankarska fešta«. Časa za odločitev in prijavo je tako več kot dovolj. Res da je dogodek sredi meseca avgusta, ko so pravzaprav počitnice, a dogodek zaradi že prej omenjenih dejstev Zveza ni prej načrtovala, saj smo pričakovali aktivnost s strani društev. No ja, vsi ne gremo v tem času na dopust in če nam bo še vreme naklonjeno, bo to lep dan za popestritev vikenda in druženje s prijatelji. Kolikor mi je poznano, bomo imeli tudi »živo« muziko.

Za boljšo predstavo lokacije vam posredujem še par fotografij, ki smo jih posneli ob našem obisku.

Vsem petankaricam in petankarjem želim veliko lepih in predvsem sončnih dni.

Predsednik ZDPS

Prebrano 2441 krat Nazadnje urejano na Petek, 29 April 2016 17:44