Centrope Cup Slovenija 2015

Mednarodna tekmovanja Napisal  Aleš Berdajs Nedelja, 18 Oktober 2015 12:09 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(4 glasov)

Z "bronhitisom in topovskimi baloni" prišli do odličja

V soboto, 12. septembra, so se v Športnem društvu Sloge (v Sneberjah v Ljubljani) na celodnevnem mednarodnem petankarskem turnirju v petanki imenovanem "Centrope Cup", pomerile trojke igralcev iz držav srednje in vzhodne Evrope: Avstrije, Češke, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije. Vsaka od naštetih držav praviloma gosti enega od šestih turnirjev v tekočem letu. Slovenski turnir je bil tudi zadnji v seriji mednarodnih turnirjev za Centrope Cup v letu 2015.

Na igriščih v Sneberjah se je na zares lep poletni dan pomerilo vsega skupaj 46 trojk, od tega 20 tujih. Pred slovenskim turnirjem še ni bilo odločeno o skupnem prvaku Centrope Cup 2015. Konkurenca vseh držav je bila na prostorih športnega društva Sloge tega dne zelo ostra. Že sama drobcena napaka, je lahko spreminjala potek same igre.

Odigralo se je kar nekaj odličnih tekem trojic.  Po predtekmovalnih bojih t.i. švicarskega sistema in prvih izločilnih bojih med šestnajsterico najboljših trojic je bilo kmalu jasno, da so se med najboljših osem udeležile kar štiri slovenske ekipe. V bojih za med štiri so se uvrstili nepremagljivi Poljaki, slovenska ekipa Vila Ana, slovenska ekipa TNK team in slovenska ekipa Wolfpack Sloga (domačini).

Prav slednji so bili veliko presenečenje turnirja, saj so v ekipi imeli veterana Hinka, Žigo, ki ni igral sezono in pol, ter Miho, ki je ta dan začel s prebolevanjem bronhitisa in vročino 38,6 stopinj.  V polfinalu sta se v prvi skupini pomerili obe slovenski ekipi, Vila Ana in TNK team. Zmaga je pripadla ekipi TNK team, ki so tako postali prvi finalisti turnirja. V drugi skupini pa sta se pomerili ekipa iz Poljske in ekipa domačinov Wolfpack Sloga. Zmaga je pripadla ekipi Wolfpack, ki se je kot druga ekipa uvrstila v veliki finale.

Finale se je odvijal zelo hitro, saj je ekipa Wolfpack dvignila nivo svoje igre z razpoloženim Prusnik Hinkom (publika mu je vlivala moč in bil je pravi steber ekipe) in z zares odličnima Žigo Šinkovcem (ta dan je presenetil s svojimi "topovskimi baloni" in nasprotnikom menjal krogle, kot za šalo) ter Mihom Butinarjem (ki je ta dan dobil nadnaravno moč s svojim bronhitisom in vedno približal svoje prve krogle med nasprotnikove), ter tako zasluženo zmagali.

Lahko smo zelo zadovoljni z izkupičkom slovenskih petankarjev. Tujcem smo prepustili le četrto mesto, ki ga je osvojila poljska trojka. Po lahkem finalnem obračunu je slavila gostiteljska slovenska ekipa WOLFPACK SLOGA v zasedbi Miha Butinar, Hinko Prusnik in Žiga Šinkovec. Drugo mesto je osvojila mešana trojka TNK team v zasedbi Klemen Poljanšek, Tatjana Krušič in Nataša Novak,  tretje mesto pa ekipa Vile Ane v zasedbi Drago Vorih, Krestič Emsud in Srečko Košič.

Zadnji letošnji turnir Centrope Cupa je minil v tradicionalno prijetnem vzdušju.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zdpssi02/public_html/templates/ot_vozzmag/html/com_k2/templates/default/item.php on line 277
Prebrano 1664 krat