DP dvojice 2016

Državna prvenstva Napisal  Laura Bračič Torek, 07 Junij 2016 20:40 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Na lepo, sončno soboto, 28.5.2016, je na Fužinah potekalo državno prvenstvo dvojic. Udeležilo se ga je 28 moških in 12 ženskih dvojic.

Ob 9h se je 24 moških ekip najprej pomerilo v predtekmovanju za uvrstitev med 16 najboljših, 4 ekipe pa so bili nosilci. Sledil je uradni protokol s himno in nagovori predstavnice organizatorja, Laure Bračič, glavne sodnice, Erike Sebanc in vodje tekmovanja, Jožeta Skrbinka, ki je ponovno pojasnil nov sistem igranja na izločanje. Sledil je prvi krog pri moških in predtekmovanje pri ženskah za uvrstitev med 8 najboljših, ki ga je odigralo 8 dvojic, tudi tu pa so bile 4 ekipe nosilci. Nato pa so igralci hkrati začeli četrtfinalne boje, nadaljevalo se je s polfinali ter finali in boji za 3. mesto, ki še prinaša pokal. 

Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele pokale, organizatorji pa so poskrbeli še za praktične nagrade, ter pri tem tolažilno nagrado namenili tudi četrtouvrščenima ekipama. 

Zaradi novega sistema igranja se je tekmovanje zaključilo sorazmerno zgodaj, tako da so se igralci lahko še podružili v sproščenem ozračju. Pohvalno pa je, da si je polfinalne in finalne tekme ogledalo precej več gledalcev kot sicer, kar okrog 40. 

Upamo, da nam bo vreme na Fužinah naklonjeno tudi v soboto, 4.6., ko je na sporedu tekmovanej TOUR trojk. Vljudno vabljeni tudi navijači!

 

DP dvojice - moški:

1. mesto: ŠINKOVEC ŽIGA in BUTINAR MIHA (Sloga)

2. mesto: RODE FRANCI ml. in LJUBIJANKIČ FIKRET (Vila Ana)

3. mesto: ANTONIJEVIČ DRAGAN in NOVAK STANISLAV (Brdo)

 

DP dvojice - ženske:

1. mesto: PROHART VERONIKA in LEMUT BARBARA (Sloga)

2. mesto: KRAJNC EVA in MIKEC MILENA (Žabci)

3. mesto:  JAMNIK KAJA in HERBST MOJCA (Sloga)

Prebrano 1384 krat Nazadnje urejano na Torek, 07 Junij 2016 20:47