MEDVEDJA BUDNICA ZOPET USPELA

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Na sončno, toplo, planiško soboto, 25. 3. 2017, smo se na Fužinah zbrali ljubitelji petanke, da se predamo prijetnemu žgečkanju prvih pomladnih toplih žarkov in se poklonimo začetku nove petankarske sezone.

Zbralo se je 17 trojk, odigrali smo 5 krogov Buchholza, 8 najboljših ekip pa se je pomerilo v izločilnih bojih. Da nas ne bi ujela tema, ker se je ura prestavila šele tisto noč, smo trajanje iger omejili na 45 minut in en obrat.

Veseli nas, da so se Medvedje budnice udeležili tudi štirje mladinci iz Črnuč, ki sta jih pod svoje okrilje vzela Miha Lazar in Klemen Poljanšek, za kar si zaslužita mojo posebno pohvalo. Bili pa so tudi takšni, ki so se s petanko šele dobro spoznali in v igri, kot je bilo videti, uživali. Tega smo še posebno veseli, saj navsezadnje je to namen družabnih turnirjev.

No, pa še k najboljšim. Ker se za tretje mesto ni igralo, sta si medalje za 3. mesto razdelili ekipi Veni, vidi, vici (Nataša Novak, Jože Peklar in Marko Brajer) ter Pohorska vila (Branko Vinšek, Srečko Košič in Tomaž Zajc). V napetem finalnem boju je bila sreča na strani ekipe Sami asi (Kaja Jamnik, Jože Skrbinek in Blaž Bonšek), ki so premagali ekipo Deževni mix (Erika Sebanc, Matevž Dovžan in Žan Rode).

Vsem petankarskim navdušencem se zahvaljujemo za udeležbo in vam kličemo na svidenje na Fužinah tudi na Petačevem memorialu, ki bo letos 1. 7. 2017, vmes pa je seveda še DP mešanih trojk, ko vas tudi pričakujemo na naših igriščih.

Pa na dobro sezono vsem!

 

Laura Bračič

Prebrano 1045 krat Nazadnje urejano na Torek, 28 Marec 2017 15:09