Žabci ponovno na vrhu zimske lige

Družabni turnirji Napisal  Klemen Poljanšek Petek, 03 April 2015 14:53 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Kot vsako leto se tudi to zimo v petankarskem svetu ni počivalo. Tako kot leta do sedaj se je tudi tokrat na Zarji odvijala zimska liga v petanki, ki je bila ponujena možnost vsem petankarjem in širšemu svetu, da tudi v zimskem času ne postavijo krogel v kot.

Začrtalo se je, da se zaradi omejitve števila igrišč igra po sistemu dvojka-trojka-dvojka. Letos se je prijavilo kar 11 ekip, kar je takoj kazalo da nas čaka kar 20 tednov igranja petanke na Zarji. Prijavljene ekipe pa niso bile vse klubsko obarvane in tukaj gre pohvala predvsem petankarski mladini, ki so sestavili kar 2 ekipi in s tem pokazali veliko željo do igre in privrženosti temu športu.

Liga se je začela v začetku novembra in trajala vse do konca marca, ko se je sklenila z zaključkom in final-fourom. Ker pa se je prijavilo kar nekaj dobrih, kakovostnih in enakovrednih ekip je bilo takoj jasno, da se bo za mesta v final-four borilo kar nekaj ekip.

V prvi polovici lige je ekipi Mladina 1 kazalo precej dobro, saj so z dobrimi predstavami in lepo igro zasedali sam vrh lestvice. Tudi ekipi Brdo in Wolfpack sta že v uvodnih krogih pokazali kam merijo in to je na sam vrh. Za razliko od teh ekip pa so se v nezavidljivem položaju znašli branilci naslova Žabci, ki so zasedali spodnji del lestvice. Tudi ekipi Medvedov in Vile Ane še niso bili odpisani, in so ob ugodnem razpletu, še lahko upali na prva štiri mesta. Medtem, ko so se ostale ekipe borile za preboj v ospredje, pa jim to žal ni najbolje uspevalo in so se počasi začeli oddaljevati od najboljših. 

V drugi polovici lige v januarju in februarju se je zimska liga že začela približevati koncu, prav tako pa so tudi igre postajale vse bolj napete in marsikatera ekipa je že pogledovala proti najvišjim mestom. V sredini januarja je po nizu zmag vrha lestvice zavzela ekipa Wolfpack, ki ga ni izpustila iz rok do konca, kljub temu da so jim bili igralci Brda ves čas za petami. Mladina 1 je v tem delu tekmovanja malo popustila, vendar pa še vedno tako kot ekipi Medvedov in Vile Ane ostajala v boju za četrto mesto. Hitro in zanesljivo pa se je na vrh prebijala tudi ekipa Žabcev in se zasidrala na tretje mesto. Na veliko presenečenje in malega razočaranja večine pa se je na osmem mestu nahajala ekipa Mladina 2, ki je bila po imenih sodeč ena od glavnih kandidatov za visoka mesta. 

O izenačenosti ekip govori že podatek, da je prve tri ekipe na koncu ločila samo ena zmaga, prav nič drugače pa ni bilo niti v boju za četrto mesto. Pred zadnjim krogov so bile tako ekipe Mladina 1, Medvedi in Vila Ana z enakim številom zmag na četrtem mestu, vendar pa sta slednji ekipi igrali med seboj in tako imeli še manjšo prednost. Mladina 1 je izgubila zadnjo odločilno tekmo, Medvedi pa so premagali Vilo Ano in se tako uvrstili na četrto mesto in na final-four poleg ekip Wolfpack, Brdo in Žabci. Sledil je tedn dni počitka nato pa sta bila na sporedu polfinala, dan kasneje pa še tekma za tretje mesto in finale.

Prvi polfinale med Medvedi in Wolfpackom se je začel presenetljivo z visokim vodstvom Medvedov v dvojki z 9:2, nato pa sta se nasprotnika le zbrala, odigrala bistveno boljše in obrnila tekmo v svojo korist in zmagala. V igri trojk se sicer še zdaleč niso predali in skozi celotno tekmo dihali za ovratnik trojki Wolfpacka , vendar pa jim je na koncu zmanjkalo malo moči in Wolfpack je postal prvi finalist. Drugo polfinalno srečanje med Brdom in Žabci pa je bilo precej bolj napeto in odprto do samega konca. Brdo je v prvi igri dvojk opravičil svoj nastop na final-four medtem, ko sta Žabca odigrala kar precej medlo in izgubila. Vendar pa so Žabci strnili glave in z veliko želje po izenačitvi prišli na teren. Ta želja jih je tudi popeljala do boljše igre in večje zbranosti, tako so po igrah trojk bili izenačeni – odločala je torej tretja igra, v kateri pa ni manjkalo dramatičnosti in razburljivosti vse do zadnjega obrata, ko so igralci Brda celo imeli priložnost pri rezultatu 11:12 z zadnjo kroglo izenačiti ali celo zmagati a je žal niso izkoristili in Žabci so se uvrstili v finale.

Naslednji sklepni dan zimske lige sta se tako za tretje mesto pomerili ekipi Brda in Medvedov. Zadnji so ponovno srečanje bolje odprli in po uri in pol z dobro igro dobili tekmo in povedli. Brdo je nato nujno potreboval zmago v igri trojk, da bi še ohranil možnosti za zmago. Prav to pa jim je tudi uspelo, saj so brez večjih težav zmagali in odločitev o zmagovalcu se je prenesla v zadnjo igro dvojk. Medvedi so na žalost na koncu malo popustili, igralca Brda pa sta to s pridom izkoriščala in obrat za obratom povečevala prednost, ki je bila na koncu za Medveda neulovljiva in zmaga Brda neizbežna. Ekipa Brda je tako osvojila končno tretje mesto s katerim je bila lahko na koncu kar zadovoljna, Medvedi pa so ostali na nehvaležnem 4.  mestu.

Istočasno pa sta se v finalu za zmago borili ekipi Wolfpacka in Žabcev. Dvoboj se je pričel precej nepričakovano saj je dvojka Žabcev z dobro igro  hitro prišla v vodstvo z 8:0, ki pa ni trajalo dolgo saj sta se nasprotnika že skoraj povsem približala, vendar pa sta Žabca dvignila nivo svoje igre in zanesljivo dobila prvo tekmo. Sledil pa je velik šok za Žabce v drugi igri saj so jih igralci Wolfpacka povsem nadigrali in jim zavezali kravato, kar je pomenilo da bo za določitev zmagovalca potrebna še zadnja igra. Žabci so se glede na situacijo znašli v izgubljenem položaju, vendar pa smo v zadnji igri gledali pravo borbo in zaključek finala kot se zanj spodobi. Dvoboj je bil vse skozi zelo odprt in izenačen in veliko vlogo so tokrat odigrali živci in trezna glava. Ob koncu sta več znanja in zbranosti pokazala igralca Žabcev in v napeti končnici dobila obračun z rezultatom 13:10. V očeh večine favorizirana ekipa Wolfpack je tako bila na koncu druga, Žabci pa so se tako oddolžili Wolfpacku za poraz v rednem delu lige in povsem zasluženo obranili naslov »prvaka zimske lige« in osvojili končno prvo mesto.

Kot do sedaj je sledila še podelitev in razglasitev rezultatov, ki jo je tokrat izpeljal Klemen Poljanšek in vsem zmagovalnim ekipam podelil pokale ter se zahvalil vsem tekmovalcem za udeležbo. Po koncu protokolarnega dela je Zarja v znak zahvale za sodelovanje v zimski ligi počastila z večerjo prve štiri ekipe in prisotne navijače. Posebno zahvalo si zasluži Kršinar Matej za vodenje lestvice in vpisovanja rezultatov na spletni strani ZDPS.

Končni vrstni red Zimske lige 2014/215:

1. mesto: Žabci - Klemen Poljanšek, Dušan Gorše, Anton Kosar, Matej Kršinar, Eva Krajnc, Miha Lazar, Tadej Premru
2. mesto: Wolfpack – Miha Butinar, Luka Lukša, Drago Vorih, Franci ml. Rode, Srečko Košič, Rok Mihič, Klemen Podgoršek
3. mesto: Brdo – Slavko Novak, Antonijević Dragan, Marko Brajer, Tatjana Šeruga, Darinka Kujavec, Tomaž Malovič, Nataša Novak
4. mesto: Medvedi – Laura Bračič, Miro Zadravec, Marija Bračič, Zijad Smajić, Rasim Đogić, Alja Puh, Brane Osredkar

V imenu Zarje se še enkrat zahvaljujem vsem udeležencem zimske lige. Upam pa, da se vidimo tudi prihodnjo zimo ali pa tudi že prej ;)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zdpssi02/public_html/templates/ot_vozzmag/html/com_k2/templates/default/item.php on line 277
Prebrano 4091 krat Nazadnje urejano na Petek, 03 April 2015 15:20