Natisni to stran

Valentinovo 2015

Družabni turnirji Napisal  Klemen Poljanšek Torek, 17 Februar 2015 21:15 velikost pisave zmanjšaj velikost pisave povečaj velikost pisave Galerija slik
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V soboto 14. in nedeljo 15. februarja 2015 se je v prostorih ŠD Zarja odvijal sedaj že tradicionalni Valentinov vikend petanke. Kljub manjši udeležbi od pričakovane pa vseeno ni manjkalo zanimivih in razburljivih tekem na igriščih. Predvsem pa sta navdušili izjemno dramatični finalni tekmi, kot se za finale tudi spodobi.

Valentinov turnir trojk

Za sobotno tekmovanje trojk se je prijavilo 12 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini po 6. Sistem tekmovanja je narekoval igro vsak z vsakim, v finale pa sta napredovali najboljši dve ekipi iz obeh skupin. Po pozdravnem govoru predsednika ŠD Zarja Edija Lazarja in predstavitvi sistema tekmovanja vsem tekmovalcem, ki ga je tokrat prevzel Klemen, se je boj na igriščih začel.

Z uvrstitvijo v polfinale je z dobro igro presenetila predvsem ekipa z Brda z novo članico, ki pa jim je za preboj v finale zmanjkalo malo moči. Enako se je pripetilo tudi ekipi Medvedov, ki so v tesnem polfinalnem obračunu izgubili in tako so oboji osvojili tretje mesto.

V finale sta se uvrstili ekipi 4 DECI (Vorih Drago, Rode Franci ml., Košič Srečko in Skrbinek Jože) ter kasnejši zmagovalci »domačini« VALENTINČKI (Kosar Anton, Gorše Dušan in Kršinar Matej), ki so v napetem zaključku finala odigrali bolj zbrano in povsem zasluženo zmagali.

1. mesto: VALENTINČKI (Kosar Anton, Gorše Dušan, Kršinar Matej)

2. mesto: 4 DECI (Vorih Drago, Rode Franci ml., Košič Srečko, Skrbinek Jože)

3. mesto: MEDVEDI (Zadravec Miro, Osredkar Brane, Smajić Zijad)

3. mesto: HOKEJISTI (Živič Marko, Kutnar Janez, Nina Lončar)

Valentinov turnir Ona On

Da pa igranja petanke ni nikoli dovolj so dokazali vsi, ki so se udeležili tudi nedeljskega turnirja ONA-ON. Prijavljenih 9 ekip se je razdelilo v dve skupini po 4 in 5, sistem tekmovanja pa je ostal enak sobotnemu. Tako kot v soboto, tudi v nedeljo ni manjkalo zanimivih partij tako, da se je o potnikih v polfinale odločalo celo v zadnjih obratih zadnjih krogov skupinskega dela . Daljši konec so na koncu potegnile ekipe TiAn, 2014, Rudi - Tatjana ter Nutella. V zanimivih in za marsikoga presenetljivih polfinalih sta Tine in Angelca premagala Matevža in Kajo, v drugem pa sta z lanskoletnima zmagovalcema Klemenom in Lauro opravila Rudi in Tatjana. 

V napetem finalu sta po hudi borbi Tine in Angelca na koncu vendarle strla odpor Rudija in Tatjane ter povsem zasluženo osvojila prvo mesto in znova dokazala da še nista za v »staro šaro«.

1. mesto: TiAn (Angelca Lipovšek, Tine Lipovšek)

2. mesto: Rudi – Tatjana (Tatjana Šeruga, Rudi Bela)

3. mesto: 2014 (Kaja Jamnik, Matevž Dovžan)

3. mesto: Nutella (Laura Bračič, Klemen Poljanšek)

Ob koncu bi se v imenu ŠD Zarje vsem zahvalil za udeležbo. Potrudili smo se, da bi se z nami počutili dobro in domače. Posebna pohvala pa gre vsem , ki so po koncu tekmovanja ostali in članom Zarje pomagali pri pospravljanju igrišč : Matevž, Simon, Angelca, Tatjana, Rudi, Erika in Matej (ki je priskočil na pomoč tudi pri izvedbi samega tekmovanja), če je bil kdo izpuščen, se že vnaprej opravičujemo. Hvala še enkrat in na snidenje ob naslednjem Valentinovem turnirju!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/zdpssi02/public_html/templates/ot_vozzmag/html/com_k2/templates/default/item.php on line 277
Prebrano 1897 krat Nazadnje urejano na Nedelja, 29 Marec 2015 15:49