Aktualno

Aktualno 20

Na podlagi 3. člena Poslovnika o delu z državnimi reprezentancami, objavljam širši izbor kandidatov za moško reprezentanco:

 1. Matevž DOVŽAN
 2. Gregor SEVER
 3. Dragan ANTONIJEVIĆ
 4. Valter Gregor OPREŠNIK
 5. Anže DODIG
 6. Luka LUKŠA
 7. Žan RODE
 8. Franci ml. RODE
 9. Blaž BONŠEK
 10. Adam SEFIĆ

 

Športni pozdrav,

Klemen Podgoršek
Selektor članske reprezentance

 


DP posamezno - člani 2019

Ponedeljek, 17 Junij 2019 18:46

Pozdravljeni

Kot že veste se je na dan 11.06.2019 sestala skupščina na temo DP posamezno. Odločilo se je,da bodo odigrane kvalifikacije za moške obstale.

Zato vas bi prosil, da vaše člane, ki so bili uvrščeni med najboljših 16 povprašate, če se bodo udejstvovali na finalnem delu DP posamezno dne 22.06.2019.

Prijave sprejemamo na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., do srede, 19.06.2019 do 23:59 ure. 

Člani ki so se uvrstili so:

 1. Bonšek Blaž (Brdo),
 2. Rode Žane (Hribovci),
 3. Brumec Jožef (Velenje),
 4. Rode Franci ml. (Hribovci),
 5. Novak Robert (Hribovci),
 6. Kuri Stojan (Velenje),
 7. Sefič Adam (Medvedi),
 8. Antonijević Dragan (Vila Ana),
 9. Malnarič Martin (Trebnje),
 10. Rumiha Vlado (Sloga),
 11. Andolšek David Marija (ŠRD Čatež),
 12. Erdeljc Darc (ŠRD Čatež),
 13. Korevec Ivan-Janez (ŠRD Čatež),
 14. Hegler Primož (Žabci),
 15. Berlec Borut (Sršeni),
 16. Kokalj Sebastjan (Hribovci)

Lep športni pozdrav,

Rode Žan


TOUR TROJKE, 8.6.2019, Velenje

Četrtek, 06 Junij 2019 22:38

Pozdravljeni,

 

za sobotni tour trojk v Velenju je prijavljenih 23 ekip.

Igrali bomo 5 krogov švicarskega sistema Bucholz, napreduje 8 najboljših  ekip, sledi knock out do finala.

Časovna omejitev v švicarskem sistemu bo 50min plus dodatni obrat, omejitev v izločilnih bojih bo znana naknadno.

 

Prisotnost nujno potrdite do 8:45, drugače vaš nastop ne bo mogoč.

Štart ob 9:00!

 

Lep pozdrav,

TRK


Tekmovalno registracijska komisija ZDPS objavlja

JAVNI RAZPIS

za selektorja moške reprezentance Slovenije

za štiriletno obdobje 03.06.2019 – 31.12.2022

 

Na razpis se lahko prijavite do 03.06.2019. Prijave lahko pošljete po elektronski pošti nanaslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po navadni pošti na naslov:

Zveza društev petanke Slovenije, Linhartova cesta 47, 1000 Ljubljana

 

Kandidati za selektorja morajo v svoji kandidaturi opredeliti reference, strokovne izkušnje, program dela z reprezentanco za čas štirih let in predstaviti rezultatska pričakovanja.

 

Dragan Antonijević
predsednik Tekmovalno registracijske komisije


DP dvojke 2019

Petek, 24 Maj 2019 11:52

Pozdravljeni!

 

V soboto, 25.05.2019, bo na Slogi potekalo državno prvenstvo dvojk.

Prijavljenih je 34 moških in 20 ženskih dvojk.

Državno prvenstvo za mladince in cicibane je zaradi premalo prijav, prestavljeno vikend 22.6. - 23.6.2019. Točen datum bo znan v kratkem.

Ženske bodo igrale 5 krogov švicarskega sistema Buchholz, 8 najboljših napreduje v izločilne boje.

Moški bodo igrali 4 kroge švicarskega sistema Buchholz, 16 najboljših napreduje v izločilne boje.

Državno prvenstvo za mladince in cicibane je zaradi premalo prijav, prestavljeno vikend 22.6. - 23.6.2019. Točen datum bo znan v kratkem.

Časovna omejitev v Buchholzu je 60min plus 2 dodatna obrata, vsi izločilni boji pa se igrajo do 13.

Svojo prisotnost javite pri vodji tekmovanja, najkasneje do 8:45, drugače vaš nastop ne bo mogoč.

Štart ob 9:00.

 

Športni pozdrav

TRK


DP posamezno za mladince in cicibane bo izvedeno v nedeljo 26.5.2019 na igriščih Vile Ane ob 10 uri. 


 

Na podlagi prispelih pritožb s strani ŠD Zarja in člana ZDPS Dovžan Matevža nad ravnanjem TRK v primeru organizacije DP posamezno 2019, je bil sklican izredni sestanek IO in TRK v skladu s 36.členom Tekmovalnega pravilnika. O tem so bili obveščeni vsi pooblaščenci klubov, ŠD Zarja in Dovžan Matevž kot predlagatelja pritožb, nadzorni odbor ZDPS, člani IO in člani TRK. 

Izredni sestanek je bil sklican dne 23.05.2019 ob 19.00 uri na sedežu ZDPS. Sestanka so se udeležili: vsi člani IO razen Simona Bračiča, ki je zaradi opravičene odsotnosti pismeno pooblastil člana SK Vorih Draga, vsi člani TRK razen Brajer Marka in predsednik NO Bizjak Janez ml.

Ker so se v času od sklica do samega sestanka pojavile še nekatere pomembne zadeve, ki so zahtevale angažiranje IO ZDPS, so bile dodane na dnevni red izrednega sestanka. Celoten zapisnik sestanka bo v kratkem napisan in objavljen na spletni strani ZDPS. To obvestilo je namenjeno članom Zveze kot informacija o sprejetih sklepih IO ZDPS, kot je bilo napovedano v prejšnjih obvestilih IO.

Vsem prisotnim sta bili predstavljeni v bistvenih točkah obe pritožbi, čeprav sta bili obe pritožbi v celoti posredovani vsem članom IO in TRK. V skupni razpravi je bilo ugotovljeno, da se je v postopkih organizacije in načrtovanja DP posamezno res storilo nekaj napačnih odločitev s strani TRK, za kar se je predsednik TRK že v prejšnjih informacijah opravičil. Pri iskanju rešitve nastale situacije je bilo kar nekaj burnih razprav predvsem o tem, kaj in kako storiti, da se ohrani rang državnega prvenstva kot najvišjega tekmovanja ob tem, da škoda povzročena do sedaj ne bi bila še večja. Vsi udeleženci so se ob iskanju rešitve zavedali, da bo v vsakem primeru kakršnekoli odločitve nekdo prizadet. V iskanju optimalne rešitve nastale neprijetne situacije so člani IO ZDPS sprejeli naslednje sklepe:

 1. Prestavljeno državno prvenstvo posamezno, načrtovano za nedeljo, 26.05.2019 se NE izvede.
 2. Državno prvenstvo posamezno za vse kategorije se prestavi na rezervi termin 22.- 23.06.2019.
 3. Državno prvenstvo posamezno v kategorijah moški in ženske se izvede v celoti s ponovnimi prijavami in kvalifikacijami prvi dan ter finalnim tekmovanjem naslednji dan

Odstopanje od novega datuma je omogočeno le kategorijam mladincev in cicibanov v primeru zagotavljanja večjega števila udeležencev. V kolikor se bo jutri (24.05.2019) dopoldan ugotovilo, da je temu tako in društvo Vila Ana na to pristane, se državno prvenstvo posamezno za mladince in cicibane lahko izvede v nedeljo 26.05.2019.

TRK o spremembi datuma izvedbe državnega prvenstva posamezno obvesti in uskladi podrobnosti z predstavnikom Vile Ane in SK zaradi delegiranja sodnikov na tekmovanje.

Po zaključku glasovanja in sprejetju sklepov, je Malovič Tomaž kot član TRK podal že v naprej pripravljeno podpisano pisno odstopno izjavo.

IO ZDPS je obravnaval prošnjo predsednika SM Bračič Simona, da se ga razreši za določen čas z mesta predsednika SK in se mu omogoči nemoteno dokončanje magistrskega študija. Člani IO razumejo podano prošnjo in jo podpirajo. Ker je predsednik SK istočasno tudi član IO, katerega potrjuje Skupščina ZDPS, je potrebno izvesti korespondenčno odločanje skupščine o novem članu. Predsednik Zveze je prisotne seznanil, da je pripravljen sprejeti to nalogo do marca 2020  Lukman Damjan iz Velenja. Predsednik Zveze bo poslal takoj predlog v korespondenčno odločanje društvom.

IO ZDPS je prav tako obravnaval odstop selektorja moške reprezentance Trobec Tonija, ki ga je podal na TRK. IO je sklenil, da prevzame v skladu z 2.členom Poslovnika o delu z državnimi reprezentancami začasno vodenje in sestavo reprezentance TRK in v parih dneh poda predlog osebe v potrditev IO ZDPS.

Na sestanku so bile obravnavane še nekatere druge aktualne informacije. Zapisnik o poteku sestanka bo v celoti objavljen na spletni strani Zveze.

 

Dušan Gorše
Predsednik ZDPS

 


Pozdravljeni,

TRK je prejela nekaj uradnih pripomb glede interpretacije členov tekmovalnega pravilnika, ki se nanašajo na prestavitev tekmovanj in glede termina 6.7. 2019, ki je bil napovedan kot nadomestni termin za finalni del DP posamezno. 

Po natančni preučitvi okoliščin, smo upoštevaje dejstvo, da imajo mladinci na omenjeni termin že počitnice, dejstvo, da je treba prestavljeni finalni del DP čim prej odigrati in dejstvo, da imamo zaradi slabih vremenskih razmer že pomanjkanje prostih terminov, sprejeli odločitev, da se omenjeno prvenstvo odigra na prvi možni prosti termin, to je nedelja, 26.5.2019. Ker so člani uspeli odigrati kvalifikacijski turnir, bodo takrat, kot veleva 13. člen tekmovalnega pravilnika, člani odigrali zaključni del turnirja, torej 16 najboljših po Buholzu, po cup sistemu. Za članice in mladince pa bodo ponovno odprte prijave.

V primeru, da bi bilo tudi takrat slabo vreme, se bo tekma prestavila na nedeljo, 9.6. 2019. in tako naprej, dokler se prvenstvo ne odigra v celoti.

Vsem članom ZDPS pa se v imenu TRK opravičujem za prehitro in ne dovolj premišljeno ravnanje glede prestavljenega DP posamezno dne 11.5.2019. V veliki meri je temu botrovalo vreme in celoten splet okoliščin, a se, kot predsednik TRK, zavedam, da bi lahko reagirali bolje, ne glede na to, da je bila naša odločitev tehnično v skladu s Tekmovalnim pravilnikom. 

V cilju izboljšanja delovanja TRK pa vse člane ZDPS vabim, da kadarkoli imajo kakršnokoli idejo, pripombo, pohvalo, grajo in podobno, le-to sporočijo na naš uradni e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Če pa je kaj res nujnega, me lahko pokličete na moj GSM.

 

Lep športni pozdrav v imenu TRK,

Dragan Antonijević, predsednik


Tekmovalno registracijska komisija ZDPS objavlja

JAVNI RAZPIS

za selektorja mladinske reprezentance Slovenije 

za štiriletno obdobje 03.06.2019 – 31.12.2022

 

Na razpis se lahko prijavite do 03.06.2019. Prijave lahko pošljete po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po navadni pošti na naslov:

Zveza društev petanke Slovenije, Linhartova cesta 47, 1000 Ljubljana

 

Kandidati za selektorja morajo v svoji kandidaturi opredeliti reference, strokovne izkušnje, program dela z reprezentanco za čas štirih let in predstaviti rezultatska pričakovanja.

 

V Ljubljani, 6.maj 2019

 

Predsednik TRK:

Dragan Antonijević

 


Tekmovalno registracijska komisija ZDPS objavlja

 

JAVNI RAZPIS

za selektorja ženske reprezentance Slovenije 

 

za štiriletno obdobje 03.06.2019 – 31.12.2022

 

Na razpis se lahko prijavite do 03.06.2019. Prijave lahko pošljete po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po navadni pošti na naslov:

Zveza društev petanke Slovenije, Linhartova cesta 47, 1000 Ljubljana

 

Kandidati za selektorja morajo v svoji kandidaturi opredeliti reference, strokovne izkušnje, program dela z reprezentanco za čas štirih let in predstaviti rezultatska pričakovanja.

 

V Ljubljani, 6.maj 2019

 

Predsednik TRK:

Dragan Antonijević


stran 1 od 2