ZDPS

Oglasna deska
Danes je 31 Mar 2020, 20:18

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Javni razpisi ZDPS
OdgovorObjavljeno: 29 Avg 2016, 22:32 
Odsoten

Pridružen: 18 Mar 2015, 18:25
Prispevkov: 15
Spoštovani člani ZDPS,

prihajamo počasi (hitro) vedno boj proti koncu koledarskega leta. Čeprav je pred nami še kar nekaj petankarskih aktivnosti v skladu s koledarjem tekmovanj, se je potrebno počasi pripravljati na »suhoparne« in za nekatere tudi »tečne«, a za nadaljnje delo Zveze pomembne aktivnosti. Tej potrebni »suhoparnosti« se bomo v veliki meri morali posvetiti v vodstvu Zveze in njenih strokovnih komisijah, saj je potrebno ob koncu leta pripraviti analizo letošnjega dela in pripraviti s tem povezana poročila za jesensko skupščino Zveze.

Na tem mestu bi vas (društva, klubi, posamezni člani Zveze) vseeno opomnil na dejstvo, da je IO ZDPS že pred časom objavil dva, za Zvezo zelo pomembna javna razpisa: enega za predsednika Zveze in drugega za selektorja ženske ter veteranske reprezentance. S tem so odprta vrata vsem, tudi vam kot članom Zveze, da se odločite in kandidirate na prosta mesta. Dosedanjima selektorjema se mandat v skladu s sprejetim sklepom IO ZDPS zaključi ob koncu koledarskega leta. Naslednje leto naše reprezentance čaka kar nekaj pomembnih mednarodnih tekmovanj in potrebno bo zagotoviti njihovo ustrezno vodenje. Zato kot sedanji predsednik Zveze apeliram na vse vas, da javnim razpisom namenite ustrezno mero pozornosti. Zavedam se, da je delo selektorjev oz. vodij selekcij prostovoljno, odgovorno in zahtevno, ter večkrat s strani posameznikov tudi predmet kritike in nestrinjanja. A zavedati se moramo, da je dosedanji sistem dela Zveze takšen, kakor je možen v danih pogojih in stopnjo razvoja. Določenih zadev, kljub predanemu delu posameznikov v organih Zveze, ni mogoče spremeniti na kratek rok. Zato apel na vse vas, člane Zveze, da dobro premislite in se po svojih močeh vključite v delo Zveze na čim več področjih. Med drugimi sta to tudi mesti selektorjev ženske in veteranske reprezentance. Ne bo, oziroma ne bi bilo dobro, da o tem govorimo šele na jesenski skupščini Zveze, kjer društva oz. klube predstavljajo pooblaščenci. Mnenja sem, da je potrebno širše seznaniti društva že sedaj in jim predlagati, da tem vprašanjem dajo ustrezno pozornost že v klubih na svojih sestankih.

Čeprav relativno zgodaj, pa vendar, bo čas hitro prinesel na površje vprašanje nadaljnjega vodenja Zveze. Čeprav se je, vsaj takšna je moja ocena, kvaliteta dela v preteklih skoraj dveh letih dvignila na precej višji nivo, je še kar nekaj vprašanj, katerim bo Zveza s svojimi organi morala v prihodnje nameniti več pozornosti. In to je pravzaprav tudi vaša; vseh društev kot članov Zveze; odgovornost. Lahko bi rekel tudi »neposredna odgovornost«, saj je volitev in potrditev predsednika Zveze in članov IO neposredno vaša obveza oz. odgovornost. ZDPS so ustanovila društva z določenimi razlogi in se pri tem obvezala, da bodo aktivno in konstruktivno sodelovala pri njenih aktivnostih. Tega ne smemo pozabiti in ne bo dobro za nadaljnji razvoj Zveze, če se začnemo o tem pogovarjati na sami volilni skupščini. Do te je še vedno relativno dovolj časa. Zato sem mnenja, da se vprašanju/em o nadaljnjem vodenju Zveze po izteku mandata dosedanjemu vodstvu Zveze, ne smemo izmikati. Nekateri člani IO so že napovedali, da po končanem drugem mandatu ne bodo več kandidirali za mesta v IO in/ali njegovih strokovnih komisijah.

Ko sem sprejel prvi in nato drugi (začasni) mandat, sem javno povedal, da bo moje delo pošteno, transparentno, gospodarno in brez fige v žepu. Teh načel se bom držal ves čas do izteka mandata v mesecu marcu 2017. Ta načela se odražajo skozi vsa moja pisanja v obliki poročil, zapisnikov, obvestil, prošenj in razmišljanj, ki sem vam jih posredoval z namenom, da vas tekoče seznanjam z aktivnostmi Zveze in vam na ta način omogočam aktivno vključevanje. Tudi to pisanje je eno izmed njih.

Le enotni, s skupnimi močmi in s skupnimi cilji, lahko zremo v prihodnost…razdvojeni, skregani in polni očitkov pač ne. Premislite.

Do današnjega dne se na objavljene razpise ZDPS ni javil še nihče….


Na vrh
 Profil  
Odgovori s citatom  
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Group