Kvalifikacije za SP posameznikov

Share

Verjetno ni treba  prav posebej poudarjati, da so bile kvalifikacije za SP posameznikov v petanki, v soboto 22.11.2014, prav na igriščih Zarje. To smo že vedeli, saj pravzaprav v zimskem času kakršnakoli  izvedba tekmovanj pod okriljem ZDPS drugje niti ni mogoča.

Na kvalifikacije se je  uvrstilo najboljših osem igralk in igralcev, ki so v zadnjih treh letih krojili DP  v kategoriji posameznikov. Seveda, pa so tako kot tudi na vseh drugih tekmovanjih v drugih športih, nekatere  igralke in igralci kvalifikacij niso mogli, ali pa niso želeli udeležiti .

Izločilni boji so, vsaj v prvem krogu, potekali dokaj predvidljivo, le da so se nekateri kasnejši polfinalist(ke)i  morali malo bolj potruditi, in odigrati tri partije (igrali so na dve dobljeni partiji).

Lep odpor sta v prvem krogu pri ženskah v prvi partiji pokazali Kaja Kvartuh in Karmen Dornik, v nadaljevanju pa jima je zmanjkalo moči. Pri moških pa Marko Brajer, ki je kar malo namučil kasnejšega finalista Jožeta Skrbinka.

Drugi krog,  lahko bi mu rekli kar mali finale pa je postal že bolj napet. Tudi zaradi tega, ker je bila koncentracija igralcev res maksimalna, premori pred odločilnimi meti nekoliko daljši,  in popolna  tišina v dvorani je bila na momente res ubijajoča (sploh pa ko so ugasnili še peč). Slišali so se le koraki  igralcev po pesku, sem ter tja kakšno škripajoče odpiranje vrat, in moj prazen kruleči želodec.  Upam, da sem ga slišal le jaz.

Antonijevič Dragan (kasnejši zmagovalec) se je moral še posebej potruditi, saj sta z Dovžan Matevžom morala odigrati kar tri partije. Pri ženskah pa je bil vsaj po mojem mnenju odločilni preobrat v igri, ko je Kaja Jamnik (mislim da z zadnjo kroglo v obratu - nisem pa povsem prepričan, da je bilo to v odločilni igri) zadela svojo  meter krajšo kroglo (ne boste verjeli, ampak tudi to se zgodi odličnim igralkam in igralcem) namesto daljše krogle Tatjane Šeruga (kasnejše zmagovalke).

V finalu sta tudi oba  kasnejša zmagovalca (pri ženskah in pri moških) prikazala boljšo igro, čeprav je bilo pri moškh med Skrbinek Jožetom in Antonijevič Draganom potrebno odigrati tri partije. V zadnji odločilni partiji (pa morda ni to samo moje mnenje), se mi zdi, da je Skrbinek tvegal odločno preveč, in nasprotniku kar nekajkrat omogočil, da je vpisal po tri točke naenkrat. Ali pa sem jaz morda še vedno preveč defenziven igralec? Kdo ve.

Oba zmagovalca Tatjana Šeruga in Dragan Antonijevič sta si zmago zaslužila, in želimo jima čim več uspeha na SP posameznikov v Nici.