Jagodni turnir 2014

Share

V soboto 21.6.2014 se je na igriščih ŠD Janče na odvijal tradicionalni Jagodni turnir. Na turnirju je sodelovalo 26 trojk, kar je največ do sedaj.

Tako kot vsako leto so člani ŠD Janče tudi tokrat poskrbeli za obilen zajtrk z aperitivom, izvrstnimi slaščicami in z ogromno košaro češenj in seveda jagod, manjkal ni niti šampanjec.
Turnir je z nagovorom otvoril Birk Srečko, nato pa je z otvoritvijo nadaljeval Pleško Tone in med nami pozdravil prav posebnega gosta. Prvič se je petankarskega turnirja kot igralec udeležil rokometaš, ki je bil najbolj zaslužen, da je Slovenija v rokometu premagala Madžarsko in se ponovno uvrstila na SP v Katarju. Rokometaš, ki velja za najboljše desno krilo v Evropi, član francoskega Montpellierja, Dragan Gajič.

Po otvoritvi se je pričelo tekmovanje, ki je potekalo v sproščenem vzdušju. Med premori so za vzdušje poskrbeli domači mladi harmonikarji, kar je sprostilo tudi tiste petankarje, ki so bili do takrat še napeti (verjemite, da je bilo takih v tako odličnem vzdušju bore malo…). Po kosilu, (izvrstne jedi z žara) so domačini presenetili še z desertom v obliki jagodne torte.

Tudi na tem turnirju se je odigralo, kot je že v navadi, 5 krogov švicarja, tokrat navadnega, da ne bi gospod Bucholz kvaril vzdušja, napredovalo je 16 najboljši ekip, ki so se po sistemu izpadanja razvrstile do štirih najboljših. Vse igre razen so bile časovno omejene na 45minut + 1 obrat, le polfinale in finale sta se igrala do 13 osvojenih točk.

Na koncu so se pokalov in praktičnih nagrad razveselile ekipe:
1. mesto: HRIBOVCI 4 (Jan Franci RODE, Franci RODE ml., Rok MIHIČ in Gorazd BRODNIK)
2. mesto: BOLJ STAR BOLJ NOR (Miro ZADRAVEC, Marko BRAJER, Milena MIKEC in Slavko NOVAK)
3. mesto: TRIO ADIJO (Drago VORIH, Srečko KOŠIČ in Emsud KREŠTIČ)
3. mesto: VESELJAKI (Matevž DOVŽAN, Vlado RUMIHA in BUTINAR Miha)

Kot ponavadi je potrebno tudi tokrat pohvaliti ŠD Janče za odlično vzdušje, odlično hrano ter neverjetno dobrosrčnost. Pred podelitvijo priznanj  najboljšim, so ŠD Janče naši veteranski članski reprezentanci zaželeli vso srečo na prihajajočem Evropskem veteranskem prvenstvu v daljni Lulei na severu Švedske, nato pa so jim podarili pijačo, da na poti ne bodo žejni ter finančni prispevek v znak podpore naši reprezentanci.

ŠD Janče, kapo dol, ter hvala lepa za vse. Se vidimo naslednje leto.

Več fotografij si lahko ogledate na Facebook-u v skupini Petankarji.