Pokal ekipnih državnih prvakov zasluženo v roke Hribovcev

Share

Sobota, 21. september, je bila po tekmovalnem urniku rezervirana za težko pričakovni obračun štirih najboljših ekip, ki so si svoje mesto v DP ekipno Final Four priborile z merjenji moči v ligaškem delu medsebojnih bojev tekom celega leta.

Medtem ko je bila štirica najboljših bolj ali manj znana še pred začetkom jesenskega dela, je v razvrstitvi prvih treh ekip na lestvici tik pred zdajci prišlo do nenadnih zasukov. Zadnji ligaški obračun med Slogo in Brdom, ki se je z rezultatom 3:4 končal v prid slednjih, je na vrh lestvice potisnil Hribovce, ki so tekom tekmovalne sezone pridno stopnjevali svojo formo.

Čeprav naj bi obračun štirice najboljših na svojih terenih gostil prvi na lestvici, je organizacija DP Final Four iz objektivnih razlogov in po dogovoru med klubi nazadnje vseeno pripadla ŠD Slogi, ki je izkazano ji zaupanje nato tudi upravičila z več kot dobrim vzdušjem in zares gostoljubnim sprejemom.

 

Slogaši nerazpoloženi, Hribovci neustavljivi

Potem, ko so se na nekoliko hladnejše, a vendarle sončno jutro, ki je obetalo prijetno tople dnevne temperature, v športnem parku Sloge zbrali igralci ekip Hribovcev, Brda, Sloge A in Medvedov, je naključni žreb igrišč novejša spodnja igrišča namenil obračunu med Brdom in ekipo Sloge A, medtem ko naj bi se zgornjih igriščih pod lipo pomerili Hribovci in Medvedi.

Po dobrodošlici zbranim ekipam, nagovoru predstavnikov tekmovalne in sodniške komisije in izkazanemu spoštovanju slovenski zastavi in himni, se je nekaj po 10. uri pričel polfinalni obračun štirice, a tako na zgornjih kot spodnjih terenih kasnejši finalisti vendarle niso imeli pretežkega dela. Oba obračuna sta bila namreč odločena še pred boji zadnjih trojk.

Nerazpoloženi Slogaši na spodnjih igriščih namreč nikakor niso uspeli učinkovito odgovoriti na zagrizen nalet ekipe Brda, medtem ko so na zgornjih igriščih Medvedi klecnili pred evidentno premočjo uigranih Hribovcev.  

Glede na predviden urnik je za vse udeležence, pa tudi številne zbrane navijače sledilo nekoliko zgodnejše kosilo, da bi se okoli 14. ure med seboj za naslov ekipnih državnih prvakov pomerili tokratni finalisti: ekipa Brda in Hribovcev.

 

Naslov ekipnih prvakov osvojijo Hribovci

Tudi tokrat so o zmagovalcu ekipnih bojev odločile že igre dvojic. Razpoloženi in motivirani Hribovci so se na zgornjih igriščih Sloge več kot očitno počutili kot doma, zato je morala navkljub mestoma dobro odigranim igram postava Brda priznati njihovo očitno premoč.

Tekmovalni del sobotnih obračunov četverice je tako rezultiral z novim, več kot zasluženim državnim ekipnim prvakom leta 2013: Hribovci.

Srebro je pripadlo Brdu - novincem na zemljevidu ekip, ki pa je vendarle sestavljena iz dolgoletnih in prekaljenih petankarjev, medtem ko sta si stopničke za bron delili ekipi lanskih ekipnih prvakov Sloge A in predlanskih ekipnih prvakov Medvedov.

Veselje novih in vseh nekdanjih prvakov, pa tudi novincev, ki so svoja izvorna pričakovanja uresničili že s samo uvrstitvijo na finalne obračune, se je nato nadaljevalo globoko v večer (in noč).

 

Pasulj, pizze in nazdravljanje prvakom!

O tem, da so gostitelji finalnih obračunov dobro opravili svoje delo, priča dejstvo, da je druščina zbranih petankarjev v športnem parku vztrajal navkljub zaključenemu tekmovalnemu delu dneva na in ob petankarskih igriščih še globoko v popoldan in večer.

Ognju v krušni peči, ki je skupaj z novim ličnim nadstreškom v letošnjem letu izdatno poskrbela za popestritev ponudbe na petankarskih igriščih Sloge, so tekom popoldneva med drugim delale družbo okusne pizze, morebitno lačni so si lahko kadarkoli privoščili izdatni repete opoldanskega pasulja, Slogašica Barbara pa je ekipo Sloge A presnetila še z odličnim štrudlom in sadno torto, ki jo je ekipa seveda nesebično delila s sladkega željnimi gosti.

 

Na igriščih Sloge bo še pestro!

In tako, kot bomo prihodnje leto vsi skupaj stiskali pesti za Hribovce, ko se bodo ti merili s prvaki drugih evropskih držav v EuroCupu, še upamo, da boste že prihajajočo soboto vsi skupaj složno stiskali pesti tudi za lanske državne prvake, Slogaše. Ti se trenutno že lahko pohvalijo z vstopom med dvanajst najboljših ekip v Evropi, že čez nekaj dni pa se bo izkazalo tudi, ali jim lahko uspe tudi presežek v obliki vstopa med štiri najboljše ekipe v Evropi.

V soboto, 28. septembra, ste tako vsekakor vabljeni na obračun med ekipami Italije (A.S. B. TAGGIESE), Belgije (ROYAL JOLI BOIS) in Slovenije (ŠD SLOGA) v športnem parku ŠD Sloge.

Ekipni prvaki 2013

2. mesto

3. mesto

3. mesto

Foto: Urša Žiberna