DP posamezno člani in članice 2013

Share

15. in 16.06.2013 se je na igriščih Vila Ane odvijalo Državno prvenstvo za posameznike v kategoriji članic in članov za leto 2013.
V soboto je 60 članov igralo kvalifikacije za uvrstitev v zaključne boje v nedeljo,igralo se je 5 krogov švicarja Po Bucholz sistemu. V peklensko vročem vremenu se je 26 najboljših uvrstilo v zaključne boje v nedeljo. Zaradi odpovedi dveh nosilcev iz lanskega DP-ja sta se kot 7.in 8. nosilec za nedeljske borbe uvrstila prva dva najboljša iz sobotnega tekmovanja: Brajer Marko in Oprešnik Gregor.
V nedeljo je tako 32 najboljših igralcev ta trenutek igralo najprej v 8. skupinah po 4 po CUP-sistemu, najboljša dva sta se uvrstila naprej, 16 igralcev se je nato razdelilo v 4 skupine po 4, kjer se je ravno tako igral CUP sistem, tudi tukaj sta se iz vsake skupine uvrstila naprej dva najbolša,tako smo dobili 8 najboljših, ki so nato igrali na izpadanje do finala.
3. mesto sta osvojila NOVAK STANISLAV-Brdo in SKRBINEK JOŽE-Sloga, 2.mesto je osvojil OPREŠNIK GREGOR-Hribovci, državni prvak pa je postal SEFIČ ADAM iz ekipe Medvedi.


V nedeljo, 16.06.2013 se je 21 članic borilo za naslov državne prvakinje. Igrale so 5 krogov švicarja, po katerem se je 8 najboljših uvrstilo v zaključne boje na izpadanje do finala.
3. mesto sta osvojili KVARTUH KAJA-Sršeni in LEMUT BARBARA-Sloga, 2. mesto je osvojila KRŠINAR SLAVICA-Hribovci, državna prvakinja za leto 2013 pa je postala JAMNIK KAJA iz ekipe Medvedov.