Razpis za sodnike 2015

Share

Spoštovani ljubitelji petanke!

Pri vsakem športu imamo določena pravila, ki jih je potrebno spoštovati in upoštevati, saj omogočajo nemoten in pošten razvoj igre. Zelo je pomembno, da pravila igre poznamo oziroma si jih ne tolmačimo po svoje. Nepoznavanje in napačna interpretacija le-teh lahko privedeta do nesporazuma ali celo spora med igralci, kjer pa se pokaže potreba po sodniku, ki s svojim znanjem in suverenostjo presodi in določi razplet. Prav sodniki so ena izmed pomembnejših gonilnih sil pri dvigovanju nivoja športne petanke v Sloveniji, kar je tudi želja vsakega ambicioznega igralca.

Tako smo tudi v SK ZDPS mnenja, da je prisotnost sodnika na terenu zelo pomembna in potrebna. Z željo po širitvi znanja in okrepitvi svojih vrst smo pripravljeni ponovno organizirati brezplačen tečaj za nove sodnike, kjer bodo kandidati podrobno spoznali mednarodna pravila petanke ter malo prirejena pravila našega oziroma nacionalnega nivoja. Preizkusili se bodo tudi v praktičnem delu in se seznanili z nekaterimi manj in bolj verjetnimi situacijami, ki se pojavljajo tekom igre.

Na tečaj za sodnike je lepo vabljen vsak licenciran član ZDPS, ki se mu dodatno znanje ne zdi odveč in želi postati del napredka v slovenski petanki. V duhu pregovora: »Več znaš, več veljaš!« bo SK ZDPS v soboto, 28.3.2015, ob 9.00 na Zarji organizirala tečaj za nove sodnike. Prijavite se lahko najkasneje do 21.3.2015 preko spletne pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali mobilnega telefona: 040/741-694. Za vse informacije smo vam na voljo na zgornjem naslovu.

Vljudno vabljeni!

Predsednik SK ZDPS
Simon Bračič